۱۴۰۲.۱۰.۱۰
توت فرنگی صدر نشین لیست محصولات آلوده به آفتکشها
غلظت باقی مانده سموم در محصول توت فرنگی به دلیل عدم رعایت دوره کارنس و سمپاشی های مکرر در گلخانه ها، در اغلب موارد بالاتر از حد مجاز است.
میوه توت فرنگی دارای دوره رشدی کوتاه است و پس از رسیدن، قابلیت ماندگاری زیاد روی بوته را ندارد و در صورت برداشت دیر هنگام، کیفیت و بازار پسندی خود را از دست می دهد.
بنابراین پس از سمپاشی، میوه ها را بدون رعایت دوره کارنس (حداقل مدت زمان پس از آخرین سم پاشی که باید طی شود تا سم قرار گرفته بر روی محصول تجزیه شده و در حد قابل مصرف قرار گیرد) بلافاصله برداشت و در کوتاهترین زمان به بازار ارائه می کنند.
علاوه براین، به دلیل شرایط گرم و مرطوب گلخانه که شرایط مساعدی برای رشد آفات است، از سمپاشی مکرر یا سموم با غلظت بالا استفاده می شود. نکته دیگر اینکه، توت فرنگی پس از چیدن به سرعت کپک می زند به همین منظور، برخی عرضه کنندگان غیر متعهد به واسطه افزودن و حتی غوطه ور کردن توت فرنگی داخل قارچ کش ها، چند روزی قابلیت نگهداری آن را افزایش میدهند.
پوست توت فرنگی یکنواخت نیست و دارای منفذ است که سموم شیمیایی به راحتی در آن نفوذ کرده و باقی می ماند و از طرفی به دلیل ظریف بودن بافت میوه، سموم به راحتی وارد آن می شود، به گونه ایی که از طریق شستشو با آب و به کار بردن ترکیبات ضد عفونی کننده از میوه حذف نمی شوند.
باقی مانده سموم شیمیایی در توت فرنگی روی سلامت انسان اثرات مخربی مانند سردرد، اختلالات عصبی و تنفسی، اختلال در عملکرد غدد درون ریز، اختلال در باروری، سرطان و ... می گذارد.
طبق گزارش وزارت کشاورزی آمریکا در تحقیقی 99 درصد از نمونه های توت فرنگی حداقل به باقی مانده سم یک آفتکش آلوده بودند و 30 درصد آن ها دارای باقی مانده 10 سم یا بیشتر بودند.
لیست آلوده ترین محصولات کشاورزی از نظر تعداد و غلظت آفت کشها بر اساس گزارش کار گروه محیط زیست (EWG) در سال 2021:
1. توت فرنگی
2. اسفناج
3. کلم پیچ، کلم برگ، برگ خردل
4. شلیل
5. سیب
6. انگور
7. آلبالو
8. هلو
9. گلابی
10. فلفل دلمه ای، فلفل تند
11. کاهو
12. گوجه فرنگی