۱۴۰۴.۰۴.۰۸
ماری مالون، متولد ۱۸۶۹ در ایرلند، در ۱۵ سالگی به آمریکا مهاجرت کرد. در سال ۱۹۰۶ به عنوان آشپز در منزل یک بانکدار به نام چارلز هنری وارن مشغول به کار شد که طی آن شش نفر از یازده عضو خانواده به تب حصبه مبتلا شدند. پس از تحقیقات، مهندس بهداشت جورج سوبر دریافت که ماری مالون عامل شیوع بیماری است. بررسی سوابق او نشان داد که از سال ۱۹۰۰ تا ۱۹۰۷ در هفت مکان مختلف کار کرده و موجب بیماری ۲۲ نفر و مرگ یک نفر شده بود.
پس از مشکوک شدن به او، ماری فرار کرد اما با کمک پلیس دستگیر و پس از آزمایش، ناقل باسیل حصبه تشخیص داده شد. وی به حکم مقامات بهداشتی در جزیرهای قرنطینه شد و با وجود شکایت به اداره بهداشت و اصرار بر بیعلامت بودن، به مدت دو سال تحت مراقبت ماند. در سال ۱۹۱۰ با شرط عدم اشتغال مجدد به آشپزی آزاد شد.
در سال ۱۹۱۵، با شیوع مجدد تب حصبه در یک بیمارستان در منهتن، پس از بررسی ها مشخص شد که "خانم براون"، آشپز جدید بیمارستان، همان ماری مالون است که با نام مستعار مشغول به کار شده بود. پس از این تخلف، او بار دیگر بازداشت و تا پایان عمرش به مدت ۲۳ سال در جزیره قرنطینه شد.
ماری مالون نمونهای از یک ناقل بدون علامت باکتری سالمونلا تیفی بود که با رعایت نکردن بهداشت، باعث آلودگی مواد غذایی میشد. سالمونلا می تواند از طریق گوشت نیمپز، شیر غیرپاستوریزه و سبزیجات خام منتقل شده و موجب مسمومیت غذایی، اسهال، درد شکمی، استفراغ و حتی مرگ شود.
رعایت بهداشت دست ها، شست و شوی کامل میوه و سبزیجات، پخت کامل غذا (با دمای داخلی بالای ۷۵ درجه سانتی گراد)، خنک نگه داشتن غذاهای پخته و جداسازی مواد خام از غذاهای آماده می تواند در پیشگیری از انتقال این باکتری بسیار مؤثر باشد.