۱۴۰۲.۱۰.۱۰
یکی از علل مسمومیت های غذایی در انسان، باکتری سالمونلا است که از طریق خوردن مواد غذایی و آب آلوده و یا لمس کردن حیوانات آلوده به بدن انسان وارد می شود و باعث بروز علائمی مانند تهوع و استفراغ، تب، اسهال و دردهای شکمی و در موارد شدید، مرگ می شود.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که حصبه (سالمونلا تیفی) باعث بیمار شدن 11 تا 20 میلیون نفر و مرگ 128 هزار تا 161 هزار نفر در جهان می شود. جالب است بدانید که بعضی از افراد بدون بروز هیچ علامتی، سالمونلا را با خود حمل می کنند و می توانند سالها این باکتری را از بدن خود به محیط خارج پخش کنند. بنابراین حاملین سالم در انتقال بیماری خطرناکتر از افراد بیمار هستند. یکی از این افراد ماری مالون است که به عنوان اولین حامل سالم سالمونلا شناخته شد.
داستان زندگی ماری مالون
او در سال 1869 در ایرلند متولد شد و در سن 15 سالگی به آمریکا مهاجرت کرد و به عنوان آشپز در منزل خانواده های ثروتمند شروع به کار کرد. در سال 1906 پس از بیمار شدن دختر یک خانواده ثروتمند در طول تعطیلات تابستانی و به دنبال آن 6 نفر از 11 نفر در خانه، صاحبخانه به دنبال علت این موضوع فردی را استخدام کرد که او معتقد بود آشپزی که اخیراً استخدام شده عامل اصلی این ماجراست.
او متوجه شد که ماری مالون از سال 1900 تا 1907 در هفت شغل مشغول بوده است که کمی بعد از شروع کار خود، 22 نفر بیمار و یک دختر در اثر تب حصبه در گذشته بود. بعد از مشکوک شدن به او، ماری مالون از آن خانه فرار کرد ولی بعد از پیگیری های انجام شده با کمک پلیس، دستگیر و به بیمارستانی در نیویورک منتقل شد و پس از نمونه گیری و بررسی، باسیل حصبه در مدفوع او یافت شد. پس از این جریان، ماری توسط حکم مقامات بهداشتی در جزیره ایی قرنطینه شد و به مدت دو سال، تقریباً اغلب نمونه های مدفوع او مثبت و حاوی باکتری بود.
ماری مالون از اداره بهداشت شکایت کرد چون معتقد بود که هیچ علائمی از بیماری ندارد و خواستار آزادی شد. سرانجام در سال 1910 یک مأمور جدید بهداشت، ماری را به شرط اینکه دیگر به عنوان آشپز کار نکند آزاد کرد. در ژانویه 1915 بیمارستانی در منهتن دچار شیوع تب حصبه شد که 25 نفر بیمار شدند و دو نفر از آنها مردند.
بعد از بررسی، متوجه شدند که به تازگی یک آشپز به نام خانم براون استخدام شده است. خانم براون در حقیقت همان ماری مالون بود که با نام مستعار مشغول به کار شده بود. بعد از این جریان ماری مالون به مدت 23 سال در جزیره ایی قرنطینه شد و در همانجا درگذشت.